До този момент в Министерството на околната среда и водите

...
До този момент в Министерството на околната среда и водите
Коментари Харесай

Екоминистърът ще извика инвеститора в Банско, за да разбере намеренията му

До този миг в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) няма постъпило капиталово желание за създаване на втори кабинков въжен превоз над Банско. Това сподели екоминистърът Нено Димов в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Вероятно тази седмица ще извикам вложителя, с цел да схвана какво е неговото желание ", уточни Димов. Попитан за оповестения през медии абстрактен план за втори въжен превоз, министърът уточни, че с цел да бъде оценено обещано предложение, то би трябвало да е в границите на капиталов план, а не капиталово желание.

Нено Димов още един път увери, че с решението на Министерския съвет, което разрешава разширението на ски зоната над Банско, няма да се позволи строителство на здания отвън спортни уреди, а дали ще се строят нови лифтове и писти ще се взема решение след съответните екологични оценки.

В коментар за замърсяването на планината министърът посочи, че построяването на втори въжен превоз би било причина да се забрани допускането на коли в националния парк " Пирин ". Засега това не можело да стане поради казуса с потенциала на съществуващото оборудване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР