До този момент са регистрирани близо 44 ваксини във фаза

...
До този момент са регистрирани близо 44 ваксини във фаза
Коментари Харесай

ГИС карта следи напредъка на ваксините срещу коронавирус


До този миг са регистрирани близо 44 ваксини във фаза на клинични тествания
(снимка: CC0 Public Domain)

Д инамична Географска информационна система карта към този момент събира и показва образно цялата налична информация за имунизациите против COVID-19 на едно място, оповестиха от компанията за геопространствени технологии ЕСРИ България.

Картата дава опция на всеки да наблюдава напредъка в създаването на публично оповестените ваксини против, да се запознае с последните вести към тях, както и редица други детайлности. Тя бе показана за първи път на онлайн конференция тази седмица във връзка Световния Географска информационна система ден.

дава отговор на най-често задаваните въпроси, измежду които – къде по света учени създават ваксини, тяхната численост и до коя фаза на тестване са достигнали. Картата е интерактивна и лесна за потребление, като информацията е показана образно в обособени тематични табла.
още по тематиката
С няколко клика всеки може да научи съществена информация за типовете ваксини, върху които учените работят, и да разбере през какви тестови етапи би трябвало да премине всяка една от тях преди да доближи до аптеките.

В други 4 табла са показани и самите ваксини, обединени съгласно етапа на подготвеност. Един от методите за ускорение на създаването на ваксини против е комбинирането на етапите. Ето за какво тракерът регистрира комбинираните, да вземем за пример фаза 1/2, като демонстрира производителите, както във Фаза 1, по този начин и във Фаза 2.

Интерактивната карта показва напредъка в създаването на публично оповестените ваксини
(източник: ЕСРИ България)

В динамичната карта е интегрирана информацията от американския всекидневник Ню Йорк Таймс, който следи тематиката в развиване. За създаване на уеб картата е употребена облачната ЕСРИ  ArcGIS Online.

До този миг са регистрирани близо 44 ваксини във фаза на клинични изпитвания върху хора, а над 90 предклинични ваксини са в развой на интензивно тестване върху животни.

Не всички ваксини ще бъдат разработвани в познатия формат за инжектиране. Част от тях са под формата на хапчета, а други е планувано да бъдат прилагани чрез електрически импулси.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР