До този момент на територията на България няма извършени арести

...
До този момент на територията на България няма извършени арести
Коментари Харесай

Маринов: Няма данни Ндрангета да извършва дейност у нас, не сме арестували българи

До този миг на територията на България няма осъществени арести по искане на италианските служби. Това сподели вътрешният министър Младен Маринов пред публицисти в Народното събрание във връзка информацията в италианските медии, че при интервенция против калабрийската мафия са издадени 334 заповеди за арести, като част от обвинените били хванати у нас.

В непрестанен контакт примес италианците освен по такива случаи, а и по други, които се развиват сега - чисто като продан на информация. Но до момента не са желали от нас информация. Нямаме данни те да развиват активност на територията на България, нямаме данни и за български жители, разяснява Маринов.

Направили сме инспекция. Разпоредили сме да се свържат с наши представител там, в това число и с представител на италианската полиция, който е в България в посолството. Те ни увериха, че няма български жители, не знам по каква причина името на страната ни съществува в тази интервенция, само че имаме публична информация, безапелационен бе министърът.

На въпрос истина ли е, че това има връзка с докарания незаконно у нас отпадък от Италия, министърът отговори: Какво се приказва, какво се написа.... Аз ви споделям това, което имаме по информация. Длъжни сме да кажем това, което имаме по формален път. Всяка друга информация - оперативна или добита от медиите, може да се интерпретира по всевъзможен метод. Казвам ви какво сме създали досега, във всеки стадий може да изскочи нова информация. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР