До този момент китайските власти са отпуснали над 10.3 милиарда

...
До този момент китайските власти са отпуснали над 10.3 милиарда
Коментари Харесай

Китай отпусна над 10 милиарда долара за борба с коронавируса

До този миг китайските управляващи са отпуснали над 10.3 милиарда $, с цел да предотвратят и управляват разпространяването на ковид, се споделя в публично известие на китайското министерство на финансите, представено от РИА Новости.
" На първо място, ние би трябвало да създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме обезпечаването на средства за попречване и надзор на разпространяването на заболяването.
От самото начало на огнището на пневмония, породена от нов вид ковид, поехме финансови задължения, засилихме цялостното обмисляне и увеличихме финансирането за битка епидемията. Към 8 февруари финансовите институции от всички равнища в страната са отделили общо 71,8 милиарда юана (около 10,3 милиарда долара) за предварителна защита и надзор на разпространяването на заболяването “, - се отбелязва в известието на Министерството на финансите, съобщи БГНЕС.
Централното държавно управление в страната е отпуснало 17,3 милиарда юана (около 2,5 милиарда долара).
В известието е отделено централно място на непрекъснатотно финансиране на здравната система по този начин, че " хората да не се опасяват да посещават медицински институции заради опасения по отношение на цената на медицинските услуги ", както и че финансовият въпрос не визира качеството на медицинските услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР