До този момент имахме преговори с ПП-ДБ. Положихме доста усилия,

...
До този момент имахме преговори с ПП-ДБ. Положихме доста усилия,
Коментари Харесай

Атанасова: Ще предложим на всички заедно да носим отговорността

До този миг имахме договаряния с ПП-ДБ. Положихме много старания, направихме доста взаимни отстъпки от ГЕРБ-СДС за естествен звук и разговор. Оценявам като позитивно, че двете най-антагонистични партии и обединения след толкоз доста избори към този момент могат да приказват умерено, дружно избрахме ръководител, изработихме законодателна стратегия и дружно се опитахме да формулираме управническа стратегия. Третият стадий от тази работата беше да разясняваме споделеното ръководство с кабинет, дали с първия, дали с втория мандат, това не се случи, тъй като сътрудниците избраха различен метод. Те не уведомиха по кое време ще показват техните номинации за министри в едно вероятно държавно управление, не знаехме кои са тези имена авансово и никой не ни ги беше съобщил.


Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по бТВ.

" Етапът, който започваме от през днешния ден нататък, откакто от ПП-ДБ по детски и напълно напук взеха решение, че завършват диалози с нас, държат единствено и само на тяхно държавно управление в техния мандат с вероятно с някаква поддръжка от всички без да ги назоват поименно, ние сме длъжни да проведем тези диалози с останалите парламентарни групи в Народно събрание. Започваме тези диалози и диалозите ще бъдат на експертно равнище ", добави Атанасова.

" Ние ще представим нашата управническа стратегия и ще търсим поддръжка от останалите партии. Вторите (ПП-ДБ) не осмислят това, което би могло да се случи, в случай че не бъдат осъществени мандатите отиваме на шести избори, което е неприемливо в обстановката, в която се намира в страната ", означи тя.

" Ще предложим на всички дружно да носим отговорността. Не бих нарекла тази необятна коалиция подкрепяща държавно управление на малцинство, а по скоро бих споделила, че можем предложим на всички останали да излъчат специалисти в това държавно управление или политици. Даваме си ясна сметка, че с 69 народни представители тежестта е голяма, такава сметка обаче за жалост не си дават от ПП-ДБ, с 64 народни представители не може да се приказва нито за непоклатимост, нито за резистентност, нито за промени. Затова желаеме оптимално необятно присъединяване, поддръжка, заинтригуваност даже, тъй като противното е шести следващи избори ", уточни Атанасова.

Тя добави, че диалозите занапред стартират и ще влязат в елементи по програмата им. Атанасова разяснява, че Българска социалистическа партия до неотдавна е била в ръководството и това, че те са внесли промени в ИК не е попречило на ПП-ДБ да бъдат в коалиция с тях. " Изглежда нелогично да се слагат ограничавания, които не важат за втория, само че важат за първия ", безапелационна е Атанасова.

" Това е финален късмет да има непоклатимост в страната, тъй като ние 4-ти месец нямаме бюджет, нямаме второ заплащане по ПВУ, толкоз доста рецесии за преодоляване, толкоз дестабилизирана наподобява България извън, кой ще ни даде да изтеглим дълг в случай че няма устойчиво държавно управление? Макар, че всеки ще има вреди при сегашно образувано ръководство, някои може да изгубят гласоподаватели, би трябвало да го създадем ", акцентира тя.

Атанасова също съобщи, че претендентът за министър председател би трябвало да бъде на ГЕРБ-СДС. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР