До този извод са достигнали учени от Университета в Харвард,

...
До този извод са достигнали учени от Университета в Харвард,
Коментари Харесай

Учени от Харвард шокиращо: Вятърните електроцентрали ще унищожат Земята, по-вредни са за околната среда от дизела

До този извод са достигнали учени от Университета в Харвард, при което те са отчели предходни опасения на самостоятелни откриватели за многорбойните вятърни турбини, които унищожават птиците и скапват типа на нашата планета.

Всичко това обаче са дреболии, пише в изданието Joule, един от авторите на въпросното изследване от Харвард Ли Милър, в сравнение с това, че ветрогенераторите нарушават естественото обдухване на Земята (големият брой високи вятърни турбини по бреговете на морето, например, забавят и дори пренасочват потоците от влажен въздух, нарушавайки с това установилата се, вероятно в резултат на хилядолетия, скорост на пренос на морска влага по паралелите и медианите от " розата на ветровете " ), способствайки по този начин за глобалното затопляне на планетата, с което уж привържениците на възобновяемата енергия се борят. Всъщност се получава точно обратното, при това, все още не е известно до какви природни бедствия и катаклизми може да доведе въпросната човешка намеса в естествения ход на нещата.

Изводите на харвардските учени веднага бяха подложени на критика от страна на редица техни колеги по света. Но е интересното това, че в дискусията веднага се включиха и коснпиролозите, които си спомниха, че силните в света, поставяйки човечеството на петролногазовата игла, и до момента все още не са проявили каквото и да е безпокойство във връзка с развитието на " зелената енергетика ", било то ветрогенерация или слънчева " еуфория ", затова пък те моментално унищожиха всичките изобретения, опасни за тяхното могъщество, например изобретенията на Никола Тесла. Наистина ли ветрогенерацията вече е достигнала такова равнище, при което е започнала да застрашава петролните и газови магнати?

Напълно е възможно, както смятат поддръжниците на световния заговор, критиките от страна на ортодоксалните учени по адрес на харвардските изследователи да са само опит да се попречи на човечеството да открие истината за " съвременната зелена енергетика ", която в най-добрия случай ще е неефективна, а в най-лошия, както казват учените от Харвард, ще нанесе колосални вреди на нашата планета.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР