До тази сутрин в около 25 американски града беше наложен

...
До тази сутрин в около 25 американски града беше наложен
Коментари Харесай

Кой разпалва протестите в САЩ?

До тази заран в към 25 американски града беше натрапен някакъв тип полицейски час, като бойци от Националната армия са ситуирани в Минеаполис и столицата на Съединени американски щати Вашингтон след дни на митинги и безредици, изпъстрени с принуждение. На фона на хаоса и несигурността, гласове от двете страни на политическия набор излязоха с изказвания, че насилието е било подхранено от заприказва и проведено от " експерти ", написа израелският вестник Jerusalem Post.
Дясната коментаторка Кендис Оуенс и други упрекват Джордж Сорос и " леви анархисти " или ляво, активистко, антифашистко придвижване за това, че стоят зад разразилото се принуждение. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа, че " това е АНТИФА и радикалната левица ".
Той твърди, че 80% от задържаните не са от щата Минесота, с цел да стартира тезата, че тези, които правят принуждение, са пристигнали да унищожат локалния бизнес. Онези от десницата, които считат, че антифашистки организации стоят зад насилието, настояват, че основният прокурор на Минесота Кийт Елисън преди е разгласил фотография с антифа справочник. Главният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар също твърди, че митингите са били " планувани, проведени и ръководени от анархистки и леви екстремистки групировки, употребявайки тактичност, сходна на антифа ".
Междувременно в границите на Демократическата партия на Съединени американски щати се образува друг сюжет, който упреква руснаците и белите расисти за насилието. Кметът на град Сейнт Пол (в щата Минесота) Мелвин Картър разгласи през вчерашния ден, че всички задържани в петък били хора, които не живеят в щата.
Губернаторът на Минесота Тим Уолц повтори това изказване, настоявайки, че 80% не били от щата. Кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей, чиито градски полицейски сили провокираха митингите, откакто служител на реда задуши до гибел негър мъж, съобщи, че митингите са " вътрешен тероризъм ". Изглежда губернаторът и кметът са координирали описа си, обвинявайки за насилието бели расистки организации и " идеологически екстремисти ".
През предходната седмица кметът на Минеаполис упрекна наркокартели за насилието, а по-късно упрекна бели расисти. Той сподели, че пропагандатори са се инфилтрирали в митингите. " Сега се сблъскваме с бели расисти, членове на проведената престъпност, подбудители отвън щата и даже задгранични артисти, да унищожават и дестабилизират нашия град и нашия район ", акцентира той. Оказа се, че настоящите данни от арестите демонстрират, че мнозина от арестуваните са от Минесота.
Много коментатори настояват, че Русия стои зад митингите. Професорът от Юридическия факултет на Мичиганския университет и юридически анализатор Барб Маккуейд разгласява в Twitter линк към публикация на в. New Yrok Times за намесата на Русия в изборите в Съединени американски щати и означи, че " отчетите на разузнаването споделят, че Русия се пробва да наложи безпорядък в Съединени американски щати преди изборите. Мисията изпълнена ".
Аша Рангапа, старши учител в Института " Джаксън " към университета в Йейл и коментатор по CNN, написа в Twitter, че " не е пресилено да се каже, че може да има непознати връзки към координираната насилствена активност в Съединени американски щати ". Тя отговори на обява в обществената мрежа, споменаваща изказванието на губернатора на Минесота, че американските военни дават разследваща поддръжка и следена на връзките от Агенцията за национална сигурност.
Твърдението, че всички - от наркокартелите до белите расисти, Джордж Сорос и руснаците стоят зад насилствените митинги в Съединени американски щати, разкрива феномен да се хвърля виновността за дадени събития върху комплицирани заприказва и изказвания, че митингите са " проведени " - без каквито и да е доказателства, че някакви " руснаци ", бели расисти или фигури от проведена престъпност са разпознати и задържани за присъединяване им. Джой Рийд, ефирен водещ, означи, че едно видео, което демонстрира бял мъж с противогаз и чадър да разрушава прозорци, като това може да е обвързвано с изказванията на Кийт Елисън, че насилието е било проведено. Журналистката Лара Лоуган също написа в Twitter, че имало " професионални пропагандатори ".
Видео от митингите, показващо полицията да арестува публицисти, да стреля с пластмасови патрони по хора на верандата си и да се врязват с полицейски коли в групи протестиращи, не демонстрира, че размириците са проведени. В Сиатъл, където протестиращите изпепелиха полицейски коли, един мъж е сграбчил полуавтоматична пушка AR-15 от една от колите, единствено с цел да го върне някой, който изглеждаше като член на органите на реда или подизпълнител на поръчки на военните.
Човекът, който e грабвал пушката, не наподобява да е бил експерт, който е бил подготвен да употребява оръжието. В столицата Вашингтон ограбването на няколко магазина за техника е почнало, откакто тълпите са били разпръснати със сълзотворен газ и гумени патрони.
Никоя от тайните теории, които бяха стартирани за митингите, не изясни по какъв начин хипотетичните уредници са знаели да изчакат, до момента в който служител на реда не умъртви негър в Минеаполис, с цел да задействат проекта си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР