До т.нар. Преход гражданите на Републиката пътуваха с удоволствие, защото

...
До т.нар. Преход гражданите на Републиката пътуваха с удоволствие, защото
Коментари Харесай

На една далечна гара, пак на 22

До така наречен " Преход " жителите на Републиката пътуваха на драго сърце, тъй като не се притесняваха по какъв начин, по какъв метод и за какъв брой пари, могат да стигнат от точка А до точка Б. Автогарите и гарите бяха място за срещи на пасажери, раздели и посрещания, преплитане на човешки ориси. Днес те са като монументи на едно време, отминало и забравено. Като самотни сираци, нежелани деца на XXI в. На пръсти се броят към момента настоящите многолюдни железопътни гари. Но безчет са осиротелите откъм хора и обрасли в бурените на забравата места за пътувания и срещи.

В днешния подкаст ви срещаме с Еми Куртова, студентка от БП " Фотография " на Нов български университет. 

Тя осъществя плана " По релсите на Северозапада " и пътува повече от 5 хиляди километра в Северозападна България, с цел да направи антропологично проучване със средствата на фотографията към курс, който учи в университета.

Чуйте повече в аудиото:



Последвайте ни в: - - -

А ето и през къде ще мине влака: 
София, София-Север, Своге, Лакатник, Зверино, Руска Бяла, Враца, Бели извор, Криводол, Ракево, Бойчиновци, Мърчево, Габровница, Долно Церовене, Медковец, Брусарци, Дъбова махала, Дреновец, Воднянци, Орешец, Белщица, Димово, Жеглица, Видбол и Видин. 

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Централен фонд за стратегическо развиване към Нов Български Университет.

Източник: Еми Куртова/Колаж: Траяна Генчева, Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР