До средата на другата седмица ще бъдат инсталирани 37 терминали

...
До средата на другата седмица ще бъдат инсталирани 37 терминали
Коментари Харесай

Терминали за е-винетки по всички ГКПП-та до средата на следващата седмица


До средата на другата седмица ще бъдат конфигурирани 37 терминали за самотаксуване за пазаруване на електронна винетка на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП). Това заяви в утринния блок на Българска национална телевизия “Денят стартира ” Антон Антонов, шеф на Националното тол ръководство (НТУ). От понеделник разширяваме разпространителската мрежа за продажби на електронни винетки на каса в брой в огромните вериги бензиностанции, Български пощи и други обекти, заяви Антонов. Той уточни, че сега винетка може да се купи по няколко разнообразни метода - посредством уеб страницата www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на каса в брой в Областните пътни ръководства и обектите на А1.

Вече са инсталирани и работят 7 терминали за самотаксуване на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ” и 4 на “Дунав мост – Русе ”. Днес следва инсталирането на машини на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Кардам ” и Граничен контролно-пропусквателен пункт “Дуранкулак ”. Искам да успокоя хората, които са купили по няколко пъти електронна винетка с един и същи период на годност за еднакъв автомобил, че парите им ще бъдат върнати, сподели още Антонов.

Проблемът с множеството конвертирани хартиени винетки на един регистрационен номер не е проблем в системата – някой безсъвестен жител ни е тествал, съобщи Антон Антонов. Той изясни, че над 30 000 са случаите на повтаряне на конвертирана винетка за еднакъв автомобил, а над 10 000 са опитите за годност на винетката след 2020 година

Даваме толеранс за водачите до момента в който свикнат с новата система. Гражданите са добросъвестни и си купуват винетки, не чакаме загуби, разяснява още шефът на Научно-техническо управление. До края на работния ден на 3 януари са продадени близо 57 000 е-винетки за над 4 млн. лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР