До средата на декември се очертава да е топло с

...
До средата на декември се очертава да е топло с
Коментари Харесай

Климатолог: Очаква ни пролетно време през декември

До средата на декември се обрисува да е топло с нетипично високи температури за това време на годината, разгласи проф. Георги Рачев.

Заради голям антициклон над Русия и над Атлантика, които се обезвреждат, през Южна Европа у нас навлизат топли талази, тъй че ни чака много топла седмица. Следващата събота обаче ще бъде още по-топло, в действителност пролет без негативни температури заран.

В понеделник и вторник времето ще е малко по-облачно, предвижда проф. Рачев. Но през днешния ден до края на деня ще спрат преваляванията. Ще се откри малко влажно и малко тъмно време, само че ще е топло.

На 6 декември проф. Рачев разгласи, че ще има люспи от шарани в джобовете, както изисква традицията на Никулден - празника на риболовците и банкерите, и хубаво време. Аномалията е с 4-5-6 градуса над естественото време за годината, написа bTV.

В София от през днешния ден стартира стоплянето. Във вторник и сряда ще има малко разстройване с превалявания и по-късно още един път взривно стопляне. Ще забележим и слънчице. Сутрин няма негативни температури.

В Пловдив също - 10-12 градуса, наднормено време. Там се чака десетдневен интервал, в който то ще продължи.

В Боровец вероятно в понеделник ще падне снежец. Във Варна ще е влажно, само че топло време.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР