До средата на декември, Германия е приела 5332 бежанци от

...
До средата на декември, Германия е приела 5332 бежанци от
Коментари Харесай

Германия поела много малко бежанци от Гърция

До средата на декември, Германия е приела 5332 бежанци от Гърция, до момента в който съгласно решението на Европейския съвет от 2015 година, тя е поела ангажимент за приемането на 17 209 души, написа гръцкото издание Protothema, представено от "Фокус ".

За тази история се разбра, откакто „ зеленият “ немски народен представител Филип Полат сложи формален въпрос на Министерството на външните работи на Германия.

Полат съобщи, че „ Германия би трябвало да съблюдава уговорките си. Германското държавно управление е поело отговорности по отношение на Гърция “.

В своя отговор външното ведомство изясни, че броят на бежанците, контрактуван в Европейския съвет през 2015 година, е основан на упования, които не са се оправдали.

След съглашението сред Европейски Съюз и Турция през 2016 година, в Гърция са пристигнали по-малко имигранти, в сравнение с се е очаквало година по-рано.

Освен това, в програмата за релокация е посочено, че в нея могат да бъдат включени единствено хора от националности, чиито представители с бежански статут в Европейски Съюз са минимум 75%.

Според немското министерство, единствено 500 бежанци в Гърция попадат в тази категория, като то се базира на данни на Европейската комисия.

За разлика от това, гръцкия клон на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците(ВКБООН) разгласява свои данни в петък, в които се показва радикално друга картина, от тази, която рисуват от немското външно министерство.

Оказва се, че броят на бежанците, попадащи в категорията подлежаща на релокация е неведнъж по-голям: единствено от юли до декември на островите Лесбос, Хиос и Самос са пристигнали 19,800 имигранти, като повече от 70% от тях са сирийци, иракчани или афганистанци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР