До скоро се смяташе, че мъжете са тези, които най-често

...
До скоро се смяташе, че мъжете са тези, които най-често
Коментари Харесай

Проучване установи, че жените хъркат повече от мъжете

До скоро се смяташе, че мъжете са тези, които най-често нарушават тишината в брачното легло с хъркене. Но последно изследване откри, че представителките на нежния пол хъркат по-често от мачовците, написа в. " Дейли мейл ".

Според изследването 34% от дамите в млада възраст хъркат тежко минимум три пъти седмично. Този % при мъжете се оказа 31%. Експерти отдават увеличеното хъркане при дамите на редица фактори. Сред тях те показват затлъстяването, нарасналата консумация на алкохол и използването на електронни цигари .

Според експерта Бик Котеча до момента се считаше, че дамите натрупват тлъстини с помощта на естрогена, най-вече в региона на бедрата, таза и ханша. Но новите проучвания демонстрират, че сходни ресурси все по-често се оформят и в региона на врата. Това от своя страна провокира напън върху въздухопроводите и затруднено дишане, водещо до хъркане.
 
 ThinkStock/Getty Images

Има наклонност дамите да пият все по-големи количества алкохол през последните 30-40 години. А алкохолът е мускулен релаксант и тъканите в гърлото се отпускат , което също провокира хъркане. Пушенето на елементарни и електронни цигари е много публикувано измежду представителките на нежния пол и може да провокира инфектиране на горните дихателни пътища със същия резултат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР