До шест месеца главният прокурор Иван Гешев вероятно ще бъде

...
До шест месеца главният прокурор Иван Гешев вероятно ще бъде
Коментари Харесай

Николай Радулов: До 6 месеца Иван Гешев ще бъде сменен |

До шест месеца основният прокурор Иван Гешев евентуално ще бъде заменен и ще се промени структурата на прокуратурата, предвижда зам.-шефът на парламентарната вътрешна комисия проф. Николай Радулов от Има Такъв Народ.  

" Има поредни промени, които да се извършат последователно и във Висшия правосъден съвет. Очакванията на хората бяха, че като се смени властта, основният прокурор или ще бъде по някакъв метод изпъден, или даже отмъстително, зрелищно задържан , както той правеше с някои обвинени. Това не може да стане. Ако ние вършим по този начин, каква е разликата сред нас и предходните ръководещи. Главният прокурор евентуално до 6 месеца ще бъде заменен, в случай че не си подаде оставката. След това най-вероятно ще бъде заменена и структурата на прокуратурата ", изясни Радулов пред Нова тв.

Стремежът на прокуратурата е да следи всичко да става под нейно управление. Вътрешният министър Бойко Рашков е заварил необичайно състояние - откакто има подписан контракт сред обвиняването и Министерство на вътрешните работи всеки действен служащ, който завежда дело, би трябвало да извести прокурора, а той да го следи. Това е нелегално, счита Радулов.

Депутатът бе безапелационен, че са нужни промени, с които Министерство на вътрешните работи да може да завежда каузи. Така ще се даде опция на дознателите да работят, вместо да са им вързани ръцете.

" Прокурорите нямат подобен допуск да четат оперативни каузи. Само че по някакъв метод се е наложило и в действителност прокуратурата управляваше Министерство на вътрешните работи . Ако това се промени, ще се промени това, че Министерство на вътрешните работи ще си гледа работата, тъй като министерството не е придатък на прокуратурата . Тя би трябвало да следи дали хората несправедливо се проверяват и наблюдават ", уточни Николай Радулов.

Според зам-шефа на вътрешната комисия в Народно събрание замисълът на жестокото ликвидиране в Русе е бил да се желае рушвет, тъй като семейство Пехливанян е известно като заможно. Нещо обаче се е объркало, когато са отвличали Еранухи Пехливанян, някоя маска е паднала и тя ги е разпознала и са решили, че би трябвало да я унищожават, с цел да не останат следи. Депутатът изясни още, че в последно време се ускорява престъпната престъпност.

" Трябва да има промени в Министерство на вътрешните работи. Говорих тъкмо за това с министър (Бойко - бел. ред.) Рашков в сряда. Има потребност от нарастване на броя на районните инспектори и на служителите на реда на терен. Така престъпният контингент ще е под наблюдаване ", безапелационен е Радулов.

Той е на мнение, че полицейските структури са заети с доста други каузи и едвам 30% от времето им отива за същинска полицейска работа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР