До септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе

...
До септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе
Коментари Харесай

До септември ще стартира ремонт на пътя Русе - Кубрат за над 38 млн. лв.

До септември започва рехабилитацията на 47 км от пътя Русе - Кубрат. Трасето ще бъде ремонтирано със спестения финансов запас и обезпечените в допълнение средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък " и съфинансиране от републиканския бюджет. Стойността на строително-монтажните работи е близо 38 млн. лева Агенция „ Пътна инфраструктура " прави това конкретизиране във връзка подготвян митинг на следващия ден. Ремонтът на правата е приоритет и екипът на Агенция „ Пътна инфрастуктура " работи, спазвайки законовите процедури и периоди. На 1 юли ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " Георги Терзийски, на работна среща при регионалния шеф на Русе Галин Григоров, разиска с кметоветe от района - Русе, Кубрат, селата Червена вода, Семерджиево, Ново село, Хотанца, Тетово и Беловец, бъдещата рехабилитация на второкласния път.
За да върви работата по-бързо и оперативно 47-километровата права е разграничена на два обекта. И за двата има определени реализатори на строително-монтажните работи и се приготвя сключването на договорите. В лот 32 е 21,5-километровата права от Русе до 21-ви км на пътя сред с. Ново село и с. Тетово, на територията на област Русе, и през с. Червена вода, а в лот 33 са останалите 25,2 км до Кубрат. Срокът за осъществяване и на двата сектора е 10 месеца.
Проектът планува път II-23, който обезпечава връзката сред областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубрат с трите регионални града, да бъде с нова асфалтова настилка и усъвършенствано отводняване. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР