До сега ви убеждаваха, че Русия няма да нападне Украйна,

...
До сега ви убеждаваха, че Русия няма да нападне Украйна,
Коментари Харесай

Илиян Василев: За решението на Путин виновни са Германия и България

До в този момент ви убеждаваха, че Русия няма да нападне Украйна, нали?! Съединени американски щати бяха алармисти, нали. Разузнаването им нищо не струваше

За решението на Путин през вчерашния ден да откъсне следващата територия от Украйна своята отговорност имат:

Германия - поради Северен поток и Ост Политиката й

България - поради Турски поток и българската версия на Ост Политика

Радев/Борисов/Пеевски заиграването с Русия

За това че "признаха " на думи и на дело Крим и по този начин направиха допустима анексията на сепаратистките региони.

За това че принизиха армията до положение в което тя не е способна да отбрани България и да взе участие в групови задачи.

За това че торпилираха напъните да се построи групова отбранителна единица на НАТО в Черно море, тъй като за Борисов трябваше да има лодки и платноходки /това е държавна измяна/

За това усилиха зависимостта ни от съветски природен газ до 94 % и разрешиха редуциране на запасите ни в Чирен до непознати за новия век ниво на ресурси /и като % и като равнища/, за това че не обезпечи цялостните размери от азерски газ и не подписаха дълготрайни контракти за доставка на ВПГ с цел да обслужат Москва.

За това че вложиха 3 милиарда лв. в стратегически план на Русия, който в този момент е под опасност от наказания и с неприемливо висок геополитически риск, като по този начин освен сложиха под въпрос връщането на инвестииците, само че затвърдиха визията за България като пета колона на Кремъл.

За това че гледаха встрани когато Русия сложи под директен и заобиколен надзор близо една трета от българския Брутният вътрешен продукт.

За 2021 година сме платили на Русия близо 9 милиарда лв. за петрол и газ, с които финансирахме съветската войска и нашествието и в Украйна.

Това държавно управление мъчно ще издържи тъй като геополитическата несъответственост на съставните му елементи е противопоказна на мига.

Илиян Василев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР