До седмици трябва да има готов план за техническото обезпечаване

...
До седмици трябва да има готов план за техническото обезпечаване
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: До седмици ще има план за обезпечаване на границата

До седмици би трябвало да има подготвен проект за техническото застраховане на българо-турската граница. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Брюксел, където взе участие в Съвета по Правосъдие и вътрешни работи.

Той разкри, че е обсъждана идеята България да стане хазаин на координационен център за битка с трафикантите на хора.

По границата ни с Турция Европейска комисия ще финансира камери и датчици за наблюдаване, ръководени от програмен продукт, който да оказва помощ на граничните служители на реда. Комисията продължава да се опълчва на финансиране за създаване на стена.

България пък се надява, че Брюксел ще премисли позицията си, разяснява министър Демерджиев.

А по отношение на новината за възможен предстоящ координационен център у нас за битка с трафикантите на територията на Европейски Съюз – концепцията е той да се управлява от Европол.

„ Предложихме той да се намира в България. На първо четене се приема тази концепция. Идеята е да има действеност, доста бърза реакция, интервенциите да се вършат на териториите на голям брой страни, както работят тези незаконни групи. Техният специалист, който дава отговор тъкмо за тези групи, идва в България на 15 март ще имаме среща. След нея ще има детайлности и елементи “, добави министърът на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР