До седмица ще бъде извозен серовъглеродът от територия на бившия

...
До седмица ще бъде извозен серовъглеродът от територия на бившия
Коментари Харесай

До седмица извозват опасния серовъглерод край Враца

До седмица ще бъде извозен серовъглеродът от територия на някогашния комбинат „ Химко Враца “. Няма заплаха за жителите на града. Този артикул е прокиснал 20 години, в този момент решението е да напусне територията на града. Това съобщи кметът на Враца Калин Каменов, съобщи кореспондентът на .
Според притежателя на компанията „ Камибо “ ООД, Станислав Попов, рисковото вещество, което е 110 тона, ще бъде извозено от турска компания, която ще го употребява за личното си произвеждане. Ако документът на продукта не разрешава той да се употребява, Попов посочи, че има подготвеност от друга компания серовъглеродът да бъде извозен. На фирма „ Камибо “ ще бъде наложена глоба от РИОСВ на стойност 20 хиляди лева за неспазване на наставления по сигурност на продукта.
Опасното вещество бе суровина за закрития преди 20 години торов колос на град Враца. Днес на среща с медиите, дружно с кмета и регионалния шеф на Враца Малина Николова, бе изрично оповестено, че сдружението собственик  „ Камибо “ е наело компания, която да мери стойностите на серовъглерода всеки ден до извозването му, с цел да не се допусне рискова обстановка за жителите на Враца.  
Собственикът на компанията Станислав Попов е депутат от ГЕРБ. Той разяснява още, че са взети ограничения за подсилване на басейна, в който се съхранява серовъглерода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР