До седмица-две ще се усети негативното влияние върху туризма в

...
До седмица-две ще се усети негативното влияние върху туризма в
Коментари Харесай

Скъпият ток допълнително ще удари туризма

До седмица-две ще се усети отрицателното въздействие върху туризма вследствие на високата цена на електрическата енергия. Това предизвестяват хора от сектора. Те напомнят, че по-високите разноски оскъпяват туристическия артикул и летовниците разумно се насочват към други дестинации, търсейки по-ниски цени.
Сезонът се обрисува слаб и прогнозите са за спад с 10-15% на туристи по отношение на предходната година. От сектора показват, че в случай че не са румънските летовници, половината от хотелите край морето ще затворят. Хотелиерите упорстват за по-гъвкава държавна политика и дават за образец гърци и кипърци, които са взели позволение от Европейски Съюз и против 10 евро издават визи на турски туристи на летищата си, а курортите им са цялостни. Докато нашата страна взема 50-60 евро за виза на човек от Турция.
Друг огромен проблем е, че хора без опит в туризма и компании с 5 хиляди лева капитал вземат плажове на концесия и дефинират развиването на бранша . А размерът на концесията на плажната линия също въздейства върху цената на туристическите пакети.
Проверка на Actualno.com демонстрира, че цената на чадър на плажа в най-големия курорт по Северното Черноморие – „ Албена “ е 8 лева ., толкоз се заплаща и за шезлонг. Шалтето е 2 лева . Дружеството е концесионер на 150 дка пясъчна линия против 1,6 млн. лева Още толкоз са разноските му за поддръжка на плажа и заплати за спасителите. Гостите на комплекса не заплащат за чадър и шезлонг, само че тези цени са включени в общия пакет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР