До седем дни ще бъде възстановено спирането на два влака

До седем дни ще бъде възстановено спирането на два влака ...

Два бързи влака ще спират отново на гара Батановци.


До седем дни ще бъде възстановено спирането на два влака на гара Батановци, съобщи пресцентърът на областната администрация. Решението е взето след среща на областния управител Ирена Соколова и кмета на Батановци Радослав Банчев с ръководството на БДЖ.

Наскоро 322 жители на малкото градче депозираха подписка, в която декларираха готовност за протест заради промяната в разписанието на влаковете. Бързият влак София - Благоевград, който е спирал на гара Батановци в 8,33 ч., вече преминава транзит. Така пътуващите от нощна смяна работници в Батановци трябва да чакат 2 часа и 25 минути следващия влак, който е 10,55 ч.

Бързият влак за София, който е спирал на гара Батановци в 17,28 ч., също вече не спира, което според хората е крайно неудобно. Така приблизително три часа няма влак - от 15,24 ч. до 18,17 ч.
"Корекциите във времепътуването на двата влака са били направени с цел повишаване на конкурентоспособността на двата бързи влака. Те превозват пътници на дълго разстояние и затова е приоритет по-бързото придвижване със спиране на по-малко места, като за обслужване на регионалните превози са осигурени редовни пътнически композиции.

В качеството си на обществен железопътен превозвач БДЖ търси най-доброто решение за осигуряване на по- добра услуга на своите клиенти във всички области на страната", пояснява пресцентърът.

Източник: novini.bg