До седем дни ще бъде възстановено спирането на два влака

...
До седем дни ще бъде възстановено спирането на два влака
Коментари Харесай

Два бързи влака ще спират отново на гара Батановци

До седем дни ще бъде възобновено прекъсването на два влака на гара Батановци, заяви пресцентърът на регионалната администрация. Решението е взето след среща на регионалния шеф Ирена Соколова и кмета на Батановци Радослав Банчев с управлението на БДЖ.

Наскоро 322 поданици на дребното градче подадоха подписка, в която заявиха подготвеност за митинг поради смяната в разписанието на влаковете. Бързият трен София - Благоевград, който е спирал на гара Батановци в 8,33 ч., към този момент минава пренос. Така пътуващите от нощна промяна служащи в Батановци би трябвало да чакат 2 часа и 25 минути идващия трен, който е 10,55 ч.

Бързият трен за София, който е спирал на гара Батановци в 17,28 ч., също към този момент не стопира, което съгласно хората е извънредно неловко. Така почти три часа няма трен - от 15,24 ч. до 18,17 ч.
"Корекциите във времепътуването на двата влака са били направени за повишение на конкурентоспособността на двата бързи влака. Те транспортират пасажери на дълго разстояние и по тази причина е приоритет по-бързото напредване със прекъсване на по-малко места, като за обслужване на районните транспорти са обезпечени постоянни пътнически композиции.

В качеството си на публичен железопътен транспортьор БДЖ търси най-хубавото решение за обезпечаване на по- добра услуга на своите клиенти във всички области на страната ", разяснява пресцентърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР