До сблъсъци се стигна в Париж по време на демонстрации

...
До сблъсъци се стигна в Париж по време на демонстрации
Коментари Харесай

Сблъсъци на протест в Париж

До конфликти се стигна в Париж по време на демонстрации против обществената политика на президента Еманюел Макрон, съобщи РТ.

Десетки хиляди се събраха, с цел да кажат " не " на политиката на ръководещите. Мирният митинг обаче се трансформира в принуждение и вандалски акции.

Протестиращите са хвърляли снаряди в полицията и разрушили витрини на магазини. Служителите са употребявали сълзотворен газ и задържали някои протестиращи.

Повече от 16 400 души са взели присъединяване в митингите, оповестяват френски медии, цитирайки самостоятелни наблюдаващи. Най-малко 17 души са били арестувани , заяви полицията.

Демонстрацията бе проведена от огромни синдикати, с цел да стачкуват против ограничения като редуциране на работни места, заледяване заплатите и нови ограничавания за признаването на висше обучение. Освен демонстрацията в Париж, профсъюзите проведоха още 140 митинга в страната във вторник.

Anti-Macron protest in #Paris turns violent, RT correspondent films a protester covered in blood (VIDEOS) https://t.co/8m46mIUyRM
— RT (@RT_com) May 22, 2018

Освен уличните митинги, политиките на Макрон също доведоха до спад в утвърждението му след първата му година ръководство. Само към 40% от популацията поддържа Макрон, до момента в който най-малко 55% са " неудовлетворени " от неговата работа, съгласно последните изследвания.

Освен непопулярната си вътрешна политика, които му завоюваха купата " Президент на богатите ", задграничните решения също са привлекли рецензии, в това число и противоречивото пътешестване до Африка, както и присъединяване в американските удари в Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР