До сблъсъци между протестиращи и полиция се е стигнало снощи

...
До сблъсъци между протестиращи и полиция се е стигнало снощи
Коментари Харесай

Затегнати мерки запалиха Атина

До конфликти сред протестиращи и полиция се е стигнало нощес в Атина, съобщи РИА Новости.

Няколко хиляди души бяха излезли по улиците на гръцката столица. Хората са изразявали своето неодобрение от признатия през вчерашния ден от Народното събрание закон, затягащ разпоредбите за осъществяване на манифестации, шествия и други всеобщи събития навън.

По-радикално настроени участници в демонстрацията са почнали да хвърлят по охраняващите събитието служители на реда факли и коктейли "Молотов ". Служителите на реда са отвърнали с шумови гранати, сълзотворен газ и палки.

Местни медии са съобщили, че в резултат на конфликтите е имало към 20 потърпевши и от двете страни.

Според признатия с гласовете на 187 от 300-те депутати нормативен акт уредниците на събитието са били задължени да подсигуряват, че то ще има напълно кротичък темперамент. Ако това изискване не бъде спазено, уредниците може да застанат пред съда.

Законът е дал повече пълномощия на прокурори по места.

Градският обвинител е получил правото да анулира решение на кметството за осъществяване на всеобщо мероприятие, в случай че реши, че събитието може да се трансформира в опасност за реда.

Сблъсъци сред полиция и младежи в Атина поради неспазване на противоепидемичните ограничения

Правителството на Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година се е стимулирало с обстоятелството, че демонстрациите в Атина, Солун и други градове са се провеждали постоянно, прекосявали са в батални подиуми и са затруднявали придвижването.

Противниците на закона са декларирали, че решението на Народното събрание е ограничавало правото за свободно събиране на хората и са обвинили кабинета в опит за налагане на тирания.

Ограниченията не са засегнали събитията във връзка на 1 май и 17 ноември (смазването на въстанието на студентите от Политехниката в Атина през 1973 година, довело до оставката на тогавашния президент на Гърция Георгиос Пападопулос и рухването от власт на военната хунта Черните полковници, управлявала от 1967 до 1974 г.).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР