До разпореждането се стигна, след като Върховната административна прокуратура образува

...
До разпореждането се стигна, след като Върховната административна прокуратура образува
Коментари Харесай

Прокуратурата с проверки във Варна и други градове за спекула с цените на лекарствата и храните


До разпореждането се стигна, откакто Върховната административна прокуратура образува прокурорска кореспонденция 208/2020 година по самосезиране във връзка изявления в медиите за продажба на лекарствени препарати посредством разгласи в интернетсайтове и на цени, неведнъж превишаващи одобрените преди епидемията.

Проверките ще се правят взаимно с районните здравни инспекции и техните пълномощия по Закона за лекарствените препарати в хуманната медицина за съблюдаване на контрола на цените на лекарствените препарати в аптеките и дрогериите.

Отделно от това окръжните прокуратури в апелативния регион на Варна взаимно с териториалните структури на Българската организация по сигурността на храните ще наблюдават за съблюдаване на Наредбата за етикирането и представянето на храните при продажбата им, както и за възможна далавера.

Проверките ще продължат до анулация на въведеното изключително състояние, като Апелативната прокуратура във Варна ще заключи резултатите с установените нарушавания, формираните актове и издадени наказателни постановления и данни за закононарушения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР