До ранния следобед водата в район Източен“ ще бъде пусната.

...
До ранния следобед водата в район Източен“ ще бъде пусната.
Коментари Харесай

До часове пускат водата в „Източен“

До ранния следобяд водата в регион „ Източен “ ще бъде пусната. Днес жителите на региона останаха без питейна вода, поради проблеми при полагането на нов водопровод в границите на ремонтните действия в кв. „ Гладно поле “.

Подключването на новия етернитов водопровод на улица „ Гълъбец “ към съществуващия чугунен по улица „ Богомил “ се е забавило поради неналичието на съосие.

„ Старият водопровод е с диаметър ф300, до момента в който новият е с ф400, което е повода за изрязването на част от чугунените тръби и монтирането на адаптер, с цел да успеем да изпълним връзката “, съобщи ръководителят на плана инж. Атанас Чилингиров. Той увери, че до ранния следобяд дейностите по ремонта ще са завършили и водоподаването ще бъде възобновено.

Заради комплицираната процедура по подключване на тръбите, от „ Водоснабдяване и канализация “ са прекъснали водоподаването в целия регион „ Източен “, с  изключение на квартал „ Столипиново “.

„ Не бях известен от компанията реализатор на ремонтните действия, че следва прекъсване на водата в региона. От ВиК също не ни предизвестиха, с цел да подготвим жителите. Искам да благодаря на шефа на Оперативна програма „ Чистота “ Димитър Георгиев, който реагира доста бързо и даде две водоноски, които са ситуирани на улица „ Радко Димитриев “ 13 и на улица „ Месемврия “, с цел да имат вода въпреки всичко хората в региона. От ВиК също предоставиха една водоноска, която е в региона на ремонтните действия “, разяснява кметът на „ Източен “ Иван Стоянов.

От „ Чистота “ прецизираха, че водоноската на улица „ Месемврия “ ще остане при потребност до 19:30 часа, с цел да могат жителите на „ Източен “ да си заредят вода.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР