До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че

...
До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че
Коментари Харесай

Кирил Петков се отказва от имунитета си, не го било страх

" До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да създадем цялостна промяна в правосъдната система? ", попита Петков

Ще се откажа от имунитета си непринудено, тъй като знам, че няма от какво да се опасявам. Това съобщи в персоналния си фейсбук профил съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, откакто прокуратурата предложи на основния прокурор да изиска от Народно събрание и неговия имунитет.

“Искането за събаряне на имунитет идва две години откакто прокуратурата разгласи, че няма по какъв начин да проверява Петков за прословутата декларация за поданството му, защото подобен състав на закононарушение не съществува в Наказателния кодекс ”, подсети малко по-рано през днешния ден също във фейсбук някогашната говорителна на кабинета му Лена Бориславова.

" До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да създадем цялостна промяна в правосъдната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите?

Аз съм горделив, че се отхвърлих от второто си канадско поданство, тъкмо с цел да мога да бъда част от смяната, която идва и която след повече 30 години липса на правдивост най-сетне ще отстрани институционално всички безконтролни и подвластни чиновници на правосъдната система и системата за сигурност ", написа Петков.

Той изяснява, че ще изчака да се сформира и проработи комисия в Народното събрание за неговия имунитет, " пред която да бъдат показани всички обстоятелства и доказателства, с цел да могат всички българи да видят ясно и образно по какъв начин българската прокуратура се употребява за политически напън ". Но в деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си непринудено, тъй като знам, че няма от какво да се опасявам, заявявя съпредседатеят на " Промяната ".

Такава комисия ще се направи и по настояването за имунитета на Бойко Борисов по " Барселонагейт ". Позицията на обединилите се в държавно болшинство ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е комисии да вземат решение по всички претенции към народни представители на внезапно активизиралата се прокуратура. Депутатът от ПП  Мирослав Иванов, избраник на Лена Борислалова, прикани обаче преди ден водача на ГЕРБ самичък да се откаже от имунитета си.

Предложението на прокуратурата във връзка с Кирил Петков е направено по отношение на досъдебно произвеждане по отношение на декларация за поданство, подадена на съображение чл.110 от Конституцията на Република България с погрешни данни.

През 2021 г против Кирил Петков бяха формирани три инспекции. Първата е за погрешна декларация пред президента, че е единствено български жител, предава 24chasa.bg.

Втората е за погрешни условия в декларация на политика за участия в търговски сдружения, а третата - за дейностите му като министър по отношение на промяната на управителните органи на Българската банка за развитите. Всички те приключиха със умозаключение, че няма данни за закононарушение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР