До престрелка между индийски и пакистански войници се е стигнало

...
До престрелка между индийски и пакистански войници се е стигнало
Коментари Харесай

Престрелка между индийски и пакистански войници на границата в Кашмир

До престрелка сред индийски и пакистански бойци се е стигнало на границата сред индийската и пакистанската част на Кашмир, заяви " Свободна Европа ".

Представител на индийското държавно управление дефинира станалото като " тежки конфликти ".

Според непотвърдена информация, един индийски боец е погубен.

Премиерът на Пакистан - Имран Хан, приветства разискването на спора на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който взе участие в съвещанието, съобщи, че е нужна деескалация на напрежението сред Пакистан и Индия.

До изострянето на обстановката се стигна, откакто през предходната седмица индийското държавно управление изключи от конституцията на страната текста за специфичния статут на индийската част на Кашмир.

Съветът за сигурност разиска кашмирския спор за първи път от половин век насам. Премиерът на Пакистан съобщи, че Организация на обединените нации би трябвало да спомага за прекратяването на страданията на народа на Кашмир. Представителя на Индия от своя страна съобщи, че статутът на района е вътрешен въпрос.

" Не са ни нужни интернационалните медиатори, с цел да ни споделят по какъв начин би трябвало да живеем ", уточни индийският посланик след съвещанието на Съвета за сигурност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР