До преди няколко години тя бе любимката на Силициевата долина,

...
До преди няколко години тя бе любимката на Силициевата долина,
Коментари Харесай

Провалената милиардерка Елизабет Холмс създава нова компания

До преди няколко години тя бе любимката на Силициевата котловина, само че по-късно претърпя цялостен провал. Сега обаче Елизабет Холмс се пробва да върне позициите си.

Вече сме ви разказвали историята на Холмс - тя бе най-младата милиардерка, спечелила парите си сама. През 2014 година компанията ѝ за новаторски кръвни проби Theranos бе на върха. Но след това бе разкрито, че е манипулирала резултатите от лабораторните разбори, а Елизабет бе упрекната в машинация.

Напоследък обаче 34-годишната дама се пробва да притегли вложители за образуването на нова компания, написа Vanity Fair, като се базира на думи на проверяващия публицист Джон Керироу. Той обаче не разкрива нито за какъв стартъп става дума, нито с кого тъкмо е говорила Холмс.

След като бе упрекната в машинация, Елизабет се съгласи да се отдръпна от финансовия надзор на компанията, да заплати 500 000 $ санкция и да върне 18,9 млн. акции. Не ѝ е разрешено да бъде шеф на обществена компания за интервал от 10 години, въпреки да ѝ разрешиха да резервира шефското място в Theranos (като частна компания). Не е напълно ясно каква би била позицията ѝ в една нова компания, само че сигурно няма да ѝ бъде по никакъв начин елементарно да притегли огромно финансиране след срутва на репутацията ѝ.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР