До преди месец водещите кандидати за ЕП имитираха битка, а

...
До преди месец водещите кандидати за ЕП имитираха битка, а
Коментари Харесай

Джамбазки: До преди месец водещите кандидати за ЕП имитираха битка, а днес безсрамно се пазарят отново помежду си

До преди месец водещите претенденти за Екологичен потенциал имитираха борба, а през днешния ден нахално се пазарят още веднъж между тях.

Така евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки разяснява в своята страница избора на нови управителни функции в Европейски Съюз. "Именно този политически пазарлък демонстрира кристално ясно, че няма никаква разлика сред другите фракции на еврофедералистите, които в края на краищата постоянно спорят и се пазарят не за политически хрумвания, а за постове, въздействие и персонално его ", написа още Джамбазки. Ето и целия текст, който публикуваме без редакторска интервенция:

Трети следващ ден продължава съвещанието на Европейския съвет, което има за цел да разпредели най-важните управителни функции в институциите на Европейския съюз. Трети следващ ден водачите не могат да стигнат до консенсус, а диалозите минават във все по-безпринципен политически пазарлък. Как се стигна дотук? До тази толкоз блага картинка, вид „ няма ляво, няма дясно “.

Погазването на откритите правила и разпореждания е политически спорт на брюкселските демократи. Преследвайки своите политически упоритости, те са подготвени постоянно да подценен разпоредбите, които те самите са изготвили. Е, тук беше потиснат процесът по избиране на ръководител на Европейската комисия. Системата с водещ претендент, определен от всяка група в Европейския парламент, беше подценена, с цел да се угоди на френския президент Макрон. Логичният въпрос е за какво съществува тогава?

А „ договарянията “, които не престават маратонски няколко дни са като непоследователен и неприличен политически пазарлък, заслужен за „ Капалъ Чарши “. Именно този политически пазарлък демонстрира кристално ясно, че няма никаква разлика сред другите фракции на еврофедералистите, които в края на краищата постоянно спорят и се пазарят не за политически хрумвания, а за постове, въздействие и персонално его.

Само до преди един месец тези партии и техните „ водещи претенденти “ имитираха борба между тях, а през днешния ден нахално се пазарят още веднъж между тях, с цел да намерят по едно брюкселско кресло за всеки един от тези претенденти. Излиза, че няма никакво значение за кого са дали своят вот жителите на страните членове на Европейски Съюз, дали за партии от Европейската национална партия, от Алианса на социалистите и демократите, от Презареди Европа или от Зелените. Защото най-после ги получават всички вкупом. Получават една нечестна политическа колаборация.

Опасността за България обаче не идва непосредствено от потъпкването на демократичния развой в Европейски Съюз. Това, което ме тормози, е името, което бива стартирано като идващ ръководител на Европейската комисия - Франс Тимерманс.

Холандският еврокомисар е знак на всичко това, което е сбъркано в днешния Европейски съюз. Политически ултралиберал, който желае Европа на две скорости. От тези нелицеприятни политически типажи, които пропагандират концепцията за федерална Европа, в която центърът създава, а периферията обезпечава евтина работна рака и ползване.

Европа, в която доста желае да има доближаване по обществените въпроси като миграция, права на транссексуални джендъри и хомосексуалисти, само че не и доближаване на стопанските системи. Европа, в която разликите сред богатите и бедните страни остава голяма. Европа, в която едни страни могат да блокират входа на други страни в Шенген макар покритието на нормативната база за това. Европа, в която е позволено на една немска верига да продава български домати в България, само че не е позволено българска компания да прави транспорт на немска стока в Германия.

Ужасяващ и трогателен двоен стандарт. Политиките на Тимерманс могат да бъдат систематизирани по този начин - липса на възприятие за компромис и мачкане на страните от източна Европа, поддръжка за джендърите и импорт на бежанци. Иска да задържи мониторинговия механизъм за България и Румъния. Иска да санкционира Унгария на Орбан и Полша на Качински поради това, че те не желаят да внасят ислямски радикали, представящи се за бежанци, и да одобряват хомосексуализма за норма в обществото.

Тимерманс е знак на разпада на полезностите, които в миналото бяха фундаментални за Европа. И това е по-големият проблем. Защото това, че е незапознат да води Европейската комисия, е повече от ясно.

Циркът с водещите позиции най-малко ясно задава тона за идващите 5 години. Ясно е, че Макрон и радостната дружинка към него ще не престават с опитите си да разпаднат Европейски Съюз посредством безумните си хрумвания за европейска супердържава. Прочее, в случай че сте не запомнили, Макрон загуби изборите за Екологичен потенциал. Спечели ги Льо Пен.

Ясно е също по този начин, че ние, представителите на консервативната концепция от Централна и Източна Европа, няма да се съгласим и ще се борим до дъно. Не за себе си, а за Европа. За Европа на Отечествата.

Защото не ние сме враговете на Европейския план. Тези, които желаят да трансформират полезностите ни, да обезсилят гласа на жителите и държавните управления ни, са същинските врагове на концепцията за обединена Европа.

Безпринципният политически битак, който се разиграва пред очите ни по системата „ всички на масата и аз на тебе, ти на мене “, абсолютно удостоверява правотата ни ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР