До правителството не е пристигала никаква покана за членство на

...
До правителството не е пристигала никаква покана за членство на
Коментари Харесай

Македония няма интерес към Евразийския съюз, държи на договора с Гърция

До държавното управление не е дошла никаква покана за участие на Македония в Евразийския стопански съюз (ЕАИС), съобщи министър председателят Зоран Заев на конференция, представен от локалната телевизия " Канал 5 ".
" Вероятно има някаква защитна мембрана, стена към държавното управление, тъй че е мъчно да стигне такава покана. Защото и през разум не ни е минавало такова нещо. Не, няма такава покана и се надявам, че няма да дойде ", съобщи Заев в отговор на въпрос дали откакто Скопие не получи покана за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз, страната е получила покана за присъединение към ЕАИС, съобщи Агенция " Фокус ".
Македония ще продължи да извършва контракта с Гърция, макар неразбираемото европейско бъдеще. " Продължаваме с използването на Договора от Преспа. Успешно приключваме забележките, пристигнали от гръцката страна, които и сами видяхме. Очакваме гръцката страна да предприеме съответни стъпки, като да вземем за пример промяна на табелите.
Намерението е да се изпрати недвусмислено обръщение, че Договорът от Преспа би трябвало да бъде прибавен напълно, тъй като води до стратегическо партньорство, изгоди за страната ни, нов другар – южната ни съседка и отваря доста вероятности ", съобщи Заев, представен от БГНЕС.
Договорът от Преспа, акцентира македонският министър председател, подсигурява участието в НАТО и въпреки и разочаровани от Европейски Съюз, е най-сериозната гаранция за начало на договарянията.
" Намерението ни беше да изпратим обръщение на Европейски Съюз, а не на гръцкия народ или политика, да се грижим за главите, тъй като би трябвало да ги отворим по-скоро, в сравнение с по-късно. Конституцията на страната се промени, смяната на името се ползва на всички места, то се трансформира в наше всекидневие ", изясни Заев.
" 2/3 от контракта приказват за стратегическо партньорство, стопанска система, обществени и здравни грижи, защита, сигурност, за многото вероятности, които би трябвало да забележим посредством опциите, отворени за двете страни ", добави министър председателят.
Той укори опозицията от ВМРО-ДПМНЕ поради неприемането на новото име на страната. " Съжалявам, че опозицията не го употребява. Това изпраща доста съществено обръщение, преди всичко за занемаряване на Конституцията, само че с упоритости и желания за власт. Ами в случай че пристигна на власт? Незабавни провокации и 2-3 нови налагания на несъгласие. Не дай си Боже да мислим за такова развиване ", сподели Заев.
Македонският парламент ще бъде разхлабен на 11 февруари, след което ще бъдат планувани предварителните парламентарни избори, които би трябвало да се състоят на 12 април, предава организация " Макфакс ".
Председателят на Събранието Талат Джафери съобщи пред публицистите, че вотът би трябвало да се организира до 60 дни от разпускането на законодателния орган. Ратификацията на Протокола за НАТО ще би трябвало да се случи при новия състав на Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР