До полунощ явленията ще затихнат и през втората половина на

...
До полунощ явленията ще затихнат и през втората половина на
Коментари Харесай

Мрачен понеделник! Седмицата стартира с бури и вятър, градушка ще удари...

До среднощ явленията ще затихнат и през втората половина на нощта облачността ще е раздрана. На места сутринта в равнините и низините ще има ниска облачност или мъгла. След обяд и до среднощ още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

По-интензивни ще са явленията в Западна България, където има условия за градушки. Ще духа до сдържан североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 21° и 26°, по Черноморието - малко по-ниски. Това заяви дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

По Черноморието преди обяд тук-там ще е с ниска облачност или мъгла. След обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места е допустимо едва да превали. Ще духа сдържан вятър от север- североизток. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 18°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, като по-значителни ще са преваляванията в масивите от Западна България. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър, по билата – от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 8°.

Във вторник и сряда следобедни валежи ще има тук-там, основно в Западна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Температурите едва ще се покачат.

В четвъртък нараства вероятността за по-интензивни гръмотевични стихии и местни превалявания, има условия и за градушки. Явленията ще са основно в югозападната половина от страната.

Вятърът ще се ориентира от североизток, в Източна България и ще се усили. Максималните температури ще се намалят. Атмосферното налягане е и ще остане малко по-високо от междинното за месец май.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР