До полунощ валежите ще спрат и в оставащата част от

...
До полунощ валежите ще спрат и в оставащата част от
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква в края на седмицата

До среднощ преваляванията ще спрат и в оставащата част от нощта ще доминира ясно и безшумно време. Утре още веднъж ще бъде най-вече слънчево, след обяд - и горещо. В следобедните часове ще се развива купеста, над планинските и северните региони - и купесто-дъждовна облачност, и тук-там там ще превали и прегърми. Възможни са местни интензивни превалявания и градушки. Вятърът ще е слаб, от север. Максималните температури ще са сред 29 и 34 градуса, съобщи Българска телеграфна агенция.
Над Черноморието ще е слънчево, след обяд - с краткотрайни нараствания на облачността. На обособени места по северното крайбрежие кратковременно ще превали. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури: сред 30 и 32 градуса. Температурата на морската вода е 24-27 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места ще превали и прегърми, като в обособени региони са вероятни и мощни гръмотевични стихии. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към 23 градуса, на 2000 метра - към 15 градуса.
През почивните дни ще бъде най-вече слънчево, с оптимални температури над 30 градуса, в обособени региони в Горнотракийската равнина и източната част на Дунавската низина - и над 35 градуса. В събота краткотрайни превалявания ще има единствено на изолирани места, основно в планините. В неделя по-късно денем, когато от северозапад се чака да стартира намаляване на температурите, краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, ще има тук-там в северозападната част от страната. През нощта против понеделник феномени ще има и в Централна България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР