До полунощ на места все още ще превалява, но през

...
До полунощ на места все още ще превалява, но през
Коментари Харесай

Очаква ни хладен уикенд

До среднощ тук-там към момента ще превалява, само че през втората половина от нощта преваляванията ще спрат и облачността краткотрайно ще се раздра и намалее. Времето ще е съвсем безшумно.

Утре преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, тук-там - краткотрайно интензивни превалявания. В планинските региони и ще прегърми. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 16 и 21 градуса, съобщи Българска телеграфна агенция.

Климатологът проф. Георги Рачев с доста добра вест за времето това лято

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - забележителна, купесто-дъждовна и на доста места ще превали кратковременно. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 16 -18 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. След обяд на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10 градуса, на 2000 метра - към 4 градуса.
Атмосферното налягане ще се намали и ще се приближи до междинното за месеца.

През почивните дни - на 30 и на 31 май, времето ще се задържи хладно за интервала. Въздушната маса ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че облачността по-често ще бъде забележителна, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони след обяд интензивни и съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до сдържан, преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 18 и 23 градуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР