До погребението на руския опозиционен лидер Алексей Навални остават часове,

...
До погребението на руския опозиционен лидер Алексей Навални остават часове,
Коментари Харесай

Погребват Алексей Навални в Москва, екипът му до последно среща трудности

До погребението на съветския опозиционен водач Алексей Навални остават часове, само че екипът му продължава да се сблъсква с компликации.

Разследващият публицист Христо Грозев разяснява по Nova, че съидейниците на Навални са получавали отвод тялото на Навални да бъде превозено с катафалка.

„ Неизвестни хора звънят в моргите и ги заплашват, в случай че одобряват да вземат тялото на Алексей “, споделя оворителката на Навални Кира Ярмиш, представена от английската BBC.

Навални ще бъде заровен на 1 март в Москва. след опело в църквата на регион Марино, в източната част на Москва, където Навални всчъщност е живял.

Не е ясно какъв брой последователи на Навални ще участват. Опелото ще се излъчва в Youtube канала на опозиционера.

Несмотря на все противопоставяне, прощание с Алексеем завтра обязательно состоится. Отпевание в 14:00, похороны - в 16:00. Если вы в Москве - приходите. Если не можете прийти - наша трансляция будет здесь:
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)

Полицейски патрули към този момент обикалят в региона на Борисовското гробище край Москва, където в би трябвало да бъде заровен Алексей Навални.

, разпитват за задачата на визитата и преглеждат персоналните движимости на влизащите, като изясняват, че задачата е " предотвратяването на терористична интервенция ".

За гибелта на Навални стана ясно на 16 февруари и от този момент околните му се опитваха първо да получат тялото, а по-късно да провеждат и поклонението, до момента в който погребални организации в Русия всеобщо отказваха да се заемат.

В последна сметка погребението ще би трябвало да се организира без публично поклонение, а преди него е проведено опело в църквата " Св.Богородица " в московския квартал Марино.

Смъртта на Навални беше в колония зад полярния кръг беше оповестена на 16 февруари. Тялото беше предадено на майка му, откакто в продължение на близо 10 дни съветските управляващи отказваха да ѝ го дадат с претекста, че вършат спомагателни експертизи.

Людмила Навалная упрекна съветските следователи, че са я " изнудвали " да провежда панихидата на сина си без наличието на опечалени. Непосредствено след гибелта на Навални властта в Русия се опита да попречи на каквито и да било опити за удостояване на паметта на опозиционния водач.

Москва разпореди и идентифициране на всички, които поставят цветя в символ на тъга за загубата на 47-годишния Навални.

Според самостоятелни от Кремъл осведомителни канали полицията в Санкт Петербург е изпращала повиквателни за военна работа на арестувани в опит да поднесат цветя или да почетат по различен метод паметта на опозиционера.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР