До по-късно вечерта ще бъдат приети всички материали от РИК

...
До по-късно вечерта ще бъдат приети всички материали от РИК
Коментари Харесай

Димитър Димитров, ЦИК: До довечера ще бъдат приети всички материали от РИК

До по-късно вечерта ще бъдат признати всички материали от РИК и ще имаме крайния файл. Това сподели пред представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Димитър Димитров.

„ На процедура протоколите са обработени един път във всяка РИК, която е основала своята база данни с резултати. Сега следва вторият стадий, в който тези данни се внасят като втора база данни в ЦИК, с цел да се съпостави имали някакви разлики, след което ЦИК се произнася с решение за всяко друго число. У нас процедурата е толкоз подробна и надеждна, че всевъзможни подозрения не са реалистични “, съобщи Димитров.

„ Вече са качени част от протоколите на страницата на ЦИК и всеки може да ревизира по номера на секцията си три разновидността на един и същи файл – копие на протокола, копие в разбираем тип, набрано на компютър, както и полупротокол, излязъл от машината. Няма нищо по-надеждно то това да се ревизират няколко копия. Така може да се направи оценка на това, което е свършени като база данни ", сподели представителят на ЦИК.

По думите му в този момент се приема 23 МИР София и скоро ще се завърши с трите региона на София. „ До по-късно вечерта ще бъдат признати всички материали от РИК и ще имаме крайния файл ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР