До петък ще кажем приемаме ли законопроекта за личната помощ

...
До петък ще кажем приемаме ли законопроекта за личната помощ
Коментари Харесай

Бисер Петков: До петък ще кажем приемаме ли законопроекта за личната помощ


До петък ще кажем одобряваме ли законопроекта за персоналната помощ или не.

Това разгласи общественият министър Бисер Петков, който през днешния ден беше върнат от премиера Бойко Борисов на поста, съобщи кореспондент на БГНЕС. Петков организира диалог с майки на деца с увреждания взаимно с омбудстмана Мая Манолова. Двамата дадоха брифинг след срещата с майките.

На излизане от залата запитана Манолова дали са се договорили със обществения министър, тя отговори „ съвсем “.

Вера Иванова, която е ръководител на Конфедерацията за отбрана правата на децата, сподели за БГНЕС, че палатките пред Народно събрание няма да се махнат, а ще се спре разрастването на митингите из страната, само че единствено до петък. Тя изрази вяра, че няма да се стигне до разгръщане на митингите в цялата страна, тъй като разсъдъкът ще надделее и мнението, с което ще излезе общественото министерство, ще е в интерес на достойното бъдеще на хората с увреждания.

„ Бисер Петков е първият министър, който действително ни обърна внимание и той потегли да прави промени, никой различен до момента не го направи. Ние и по тази причина тази заран написахме протестна декларация, че ще излезем на митинг против държавното управление, в случай че министър Петков не бъде върнат на поста си, с цел да продължим работата си с него. Ние настояваме за незабавния закон за персоналната помощ, тъй като той е животоспасяващ за децата ни. За всичко останало имаме самообладание, тъй като виждаме, че се работи “, съобщи Иванова.

Тя е безапелационна, че законът за персоналната помощ ще подсигурява правото на всеки човек с увреждания да има персонален помощник и ще се прекъсне практиката всяка година да се кандидатства за тази услуга.

„ Палатковият лагер ни донесе законопроект и ние благодарим на омбудсмана Мая Манолова, която единствена се нагърби с изработването му. Това е нещо, което ние желаем и чакаме повече от 23 години “, сподели ръководителят на Конфедерацията за отбрана правата на децата.

Тя добави още, че имат подготвеност да излязат на митинг против държавното управление в случай че законопроектът не бъде признат от страната. Това е и повода палатките да са пред Народно събрание, тъй като нашата цел е депутатите да ни видят и да спрат да се обръщат с тил към хората с увреждания, акцентира Иванова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР