До петък не се очакват много превалявания от дъжд. Само

...
До петък не се очакват много превалявания от дъжд. Само
Коментари Харесай

Сухият период от пролетта приключва, до 17 април ни очакват валежи

До петък не се чакат доста валежи от дъжд. Само на обособени места в планинските региони на Югозападна България е допустимо през днешния ден и на следващия ден да има валежи, само че като цяло ще бъде изсъхнало, най-вече слънчево пролетно време. Това сочат средносрочните прогнози, показани в "Дарик кафе ".

Температурите до четвъртък ще бъдат по-ниски поради малко по-хладен въздух, който нахлува над Балканите, като дневните температури ще са 14-15 градуса, а по високите западни полета - 12-14 градуса.

След това, от събота, за малко по-дълъг интервал от време, ще настъпи смяна в атмосферната циркулация, която стартира в средата на тази седмица. В предходните 10 дни мощни антициклони се бяха настанили над целия европейски континент, по тази причина и времето над страната предходната седмица беше по-сухо.

Сега обаче над Западна и Централна Европа и над цялото Източно Средиземноморие ще се разположат центрове на ниско налягане. Това ще промени атмосферната циркулация над Балканите в края на седмицата, когато от югозапад към страната ще се приближи средиземноморски циклон и от събота и неделя времето ще се скапе.

Ще стартират превалявания, които се окачва да са по-активни, по-обилни над цялата страна, изключително в събота в следобедните часове, през нощта в неделя с дребни спирания. В понеделник ще има нова порция превалявания по нов средиземноморски циклон, който ще се приближи от запад към страната.

През цялата последваща седмица, с спирания, времето над южната част на Европа, над Балканите, над източната част на континента ще бъде обусловено и определяно от центрове на ниско атмосферно налягане, което значи повече валежи от дъжд. Тази обстановка се обрисува да остане такава до 15-17 април, като в някои дни ще са по-активни, а в други - единствено в следобедните часове.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР