До петък кметът на община Тетевен, областният управител на Ловеч,

...
До петък кметът на община Тетевен, областният управител на Ловеч,
Коментари Харесай

До петък ще бъдат остойностени щетите от бедствието в Тетевен

До петък кметът на община Тетевен, регионалният шеф на Ловеч, регионалното пътно ръководство и всички институции, които ръководят обществена инфраструктура, би трябвало да остойностят вредите след интензивните превалявания в региона и да внесат заявки за разпределяне на финансов запас.

В понеделник ще има изключително съвещание на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне по проблема Мизия, на което те ще бъдат прегледани. Това заяви при визитата си в засегнатото от изобилните дъждове с. Глогово през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, представен от пресцентъра на ведомството.

Втори ден подкрепям непрекъснат контакт с кмета Мадлена Бояджиева и регионалния шеф Георги Терзийски. Лично се срещам с вредите и с дейностите. Има съответна реакция и от локалната, и от регионалната администрация, от регионалното пътно ръководство, пътноподдържащи компании и компанията, която строи Автомагистрала " Хемус " в сектора от Ябланица до Тетевен, сподели министърът. Той уточни, че от през вчерашния ден на обяд багери на изграждащата магистралната права компания спомагат за почистване на вредите. Хубаво е, че нямаме бедстващи хора, сподели районният министър и изрече съболезнования на околните на починалия мъж.

По информация на основна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в селата Глогово и Градежница са отводнени над 20 къщи. Има доста тежки вреди по инфраструктурата, свързани главно с брегоукрепването по реката. Това е втора сходна приливна вълна в границите на 18 години, доста по-тежка от тази през 2000 година, посочи министърът и акцентира, че в Глогово ще бъде построен понтонен мост, защото сега над 300 души са блокирани. Военните ще стартират монтирането на следващия ден.

Министърът сподели, че е неудовлетворен от ръководството на локалното ВиК сдружение, чийто принципал е, и ще наложи наказания и смени в управлението му. За популацията в Тетевен, Български извор, Рибарица ще бъдат обезпечени спомагателни водоноски поради мътната вода.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР