До откриването на новото 47-мо Народно събрание остават броени часове.

...
До откриването на новото 47-мо Народно събрание остават броени часове.
Коментари Харесай

Подготовка за властта: Старата сграда на Народното събрани се готви за новите депутати

До откриването на новото 47-мо Народно заседание остават броени часове. То още веднъж ще заседава в остарялата си постройка, която администрацията към този момент приготвя за новите 240 депутати.

По традиция първият звънец ще бъде ударен от най-възрастния народен представител - Силви Кирилов от Има Такъв Народ.

Големи промени и поправки няма. Дребни козметични промени, нови табелки на вратите на парламентарните групи и пощенските кутии - по този начин администрацията се готви да посрещне новите народни представители.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Българският парламент е изцяло подготвен да посрещне новият състав на 47-ия парламент. няма огромни промени, като се изключи че е изчистен и хигиенизиран. Новото са поставките за дезинфектанти и скулптурите”, споделя Красимир Красимиров от Дирекция " Връзки с обществеността " на Народно събрание.

Единствената партия, която резервира стаята си, е Движение за права и свободи. Всички останали са разместени, а някои са придобили и нови пространства.

Изненадата при разпределението на стаите е, че „ ИТН “ са получили част от пространствата на управлението на Народното събрание.

В петък след тържественото удряне на звънеца ще бъде спазена парламентарната традиция.

„ Всички депутати заедно поставят клетва, пускат се химна на България и Европейския химн, поставя се клетва и се подписват клетвените листове “, споделя Красимиров.

Все още няма изясненост кой ще оглави 47-то Народно заседание. За ръководител се спрягат имената на две дами - на Ива Митева, която беше отпред на 45-то и 46-то заседание, и на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Другата пленарна зала в Партийния дом ще остане празна и неизползваема и през този парламентарен мандат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР