До оставка на Гешев не може да се стигне. Не

...
До оставка на Гешев не може да се стигне. Не
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия посочи как може да бъде свален Гешев

До оставка на Гешев не може да се стигне. Не ми се вижда той да е податлив на това. Призивите на президента и на държавното управление, както и на основния прокурор, се хвърлят лековато в общественото пространство. Има написана процедура. Инициативата за преустановяване мандата на ”тримата огромни ” в правосъдната власт може да произтече от Висш съдебен съвет . В закона има написана процедура, а основанията са пет.
Това съобщи пред bTV някогашния парламентарен арбитър Пламен Киров.
" Когато президентът излиза и споделя " Вън мутрите от изпълнителната власт ", дано да ги уточни. Има министри, които не ми наподобяват като мутри. Има дами там. Екатерина Захариева не ми наподобява като мутра. В прокуратурата работят към 2000 прокурори и следователи. Не може да каже, че всички са мафия - да уточни коя е мафията в прокуратурата ", уточни още Киров.
По думите му нещата са стигнали прекомерно надалеч, а персоналните дрязги и връзки сред едни политически фигури са довели до институционална рецесия.
" Президентът доста бързо реагира на едно извънредно неприемливо деяние от страна на прокуратурата - да влезе с въоръжен отряд в постройката на Президентството. Има си ред. Там не се влиза като в централа на наркокартел ", уточни Киров и съобщи, че съгласно него това е неточност на прокуратурата.
Той бе безапелационен -
" Вижте какво става с изказванията на премиера на една европейска страна - излиза и от името на държавното управление приказва за депутат като употребява обръщението " шиши ". Президентът също приказва по този начин. Такъв език не би следвало да има в демократична, цивилизована и европейска страна. Той си има име. Ако снижаваме политическото говорене до говоренето на Васил Божков, тежко и горко на тази страна. Дълбоко неправилно е той да дефинира метода, по който ще приказват българските институции ", съобщи още Киров.
Той съобщи, че е било неизбежно политическото говорене да се трансферира на площада. Причината съгласно думите му е фактът, че политическите съперници са били натикани в ъгъла, а дебатът в Народното събрание - неглижиран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР