До Олимпиадата в Токио остават само две години, а подготовката

...
До Олимпиадата в Токио остават само две години, а подготовката
Коментари Харесай

Япония ще захрани съоръженията за Олимпиадата изцяло с възобновяема енергия






До Олимпиадата в Токио остават единствено две години, а подготовката е в разгара си. В тази връзка организационният комитет разгласи, че желае да зареди всички уреди от Игрите – както Олимпийските, по този начин и Параолимпийските – с електричество, напълно създадено от възобновима сила.

Този ход, разказан от уредниците като „ невиждан “ за толкоз огромно спортно събитие, ще включва селищата за спортистите, интернационалният медиен център и главният пресцентър.

На първо място, тактиката на комитета планува наемане или взимане на лизинг на всичко, което ще е належащо по време на самото събитие. Ако нещо би трябвало да се купи, комитетът ще подсигурява, че съответната техника или съоръжение ще се употребява и след края на Игрите.

Организаторите също по този начин възнамеряват да купят възобновима сила от енергийните компании и да конфигурират слънчеви панели на всички места, където е допустимо. Комитетът също възнамерява и да построи редица слънчеви пътища, с цел да генерира част от нужното електричество до 2020.

Не на последно място, медалите ще бъдат направени от благородни метали, събрани от употребявани мобилни телефони. Организаторите започнаха акция в Япония предходната година да насърчат хората да рециклират своите остарели устройства, от които металите ще бъдат извлечени.

По време на предходните Олимпийски игри също се използваха електронни боклуци за изработката на медалите. Япония обаче желае да е първата, при която златните медали ще бъдат напълно от рециклиран метал. За да се реализира това обаче би трябвало да бъдат събрани най-малко осем тона метал за изработката на пет хиляди медала до 2020.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР