До октомври 2020 година лабораториите в Европа за храни и

...
До октомври 2020 година лабораториите в Европа за храни и
Коментари Харесай

Нов стандарт за качество в лабораториитe за храни и промишлени стоки до 2020 г.

До октомври 2020 година лабораториите в Европа за храни и промишлени артикули би трябвало да дават отговор на новите условия на интернационалния стандарт за обезпечаване на качеството 17025, заяви през днешния ден във Варна президентът на Европейската асоциация на националните сдружения на лабораторните общности в промишлеността инж. Алваро Рибейро, предава Българска телеграфна агенция.

За пръв път организацията организира своето Общо заседание в България. Форумът се организира в границите на Европредседателството, като в него вземат участие и представители на ИА " Българска работа по акредитация " и министерството на стопанската система.

Въвеждането на новия стандарт е развой, изясни Рибейро. По думите му с новите условия би трябвало да се съобразят всички лаборатории, които желаят да запазят акредитациите си.

Президентът на европейската асоциация добави, че в Европа от ден на ден нараства делът на организациите на потребителите, които поръчват на лабораториите да вършат проучвания за качеството на продуктите. По думите му през днешния ден потребителите са с все по-изострена сензитивност и този вид организации оказват помощ за бързото разкриване на проблематични артикули на пазарите на Стария континент.

Проблемът не е единствено съществуването на лаборатории в дадена страна, които могат да вършат инспекциите за качеството на стоките, а те да са самостоятелни и безпристрастни, сподели още Рибейро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР