До обяд на места в северозападните райони от страната, а

...
До обяд на места в северозападните райони от страната, а
Коментари Харесай

Код жълто за значителни валежи и опасност от градушки днес

До обяд тук-там в северозападните региони от страната, а след обяд и в Западна и Централна България, ще има краткотрайно интензивни превалявания, в доста региони обилни по количество и съпроводени от гръмотевични стихии. Има условия и за градушки.

С сдържан северозападен вятър ще нахлува по-хладен въздух и температурите в западната половина от страната ще се намалят сензитивно, оптималните ще са от 25° до 28°. В Източна България, където ще продължи да духа до сдържан североизточен вятър, температурите ще доближат до към 35°. Там превалявания ще има единствено на обособени места и ще са по-слаби.

На морския бряг ще доминира слънчево време, с повече облаци над северното крайбрежие, където на обособени места едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 32°, температурата на морската вода е 26°-27°, а вълнението на морето ще бъде едва.

В планините, над масивите от западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни превалявания и гръмотевични стихии. В останалите планински региони ще доминира слънчево време, в композиция с до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 14°.

През първата половина от новата седмица остават изискванията за превалявания, на повече места и по-значителни в западните и централните региони от страната, а на изток ще има повече слънчеви часове. Дневните температури и в източните региони ще се намалят, оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 25° и 30°. В четвъртък в Западна България превалявания ще има на по-малко места, а температурите едва ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР