До обяд днес ще е слънчево в почти цялата страна.

...
До обяд днес ще е слънчево в почти цялата страна.
Коментари Харесай

Има опасност от градушки и наводнения в следващите дни

До обяд през днешния ден ще е слънчево в съвсем цялата страна. След обяд обаче ще превали в най-западните региони на страната и някои места в Централна Северна България. Валежите ще са слаби, съпроводени с гръмотевична интензивност. Това, че страната ни е на границата сред леден и топъл въздух, основава заплаха и от градушки. Температурите денем ще са сред 26 и 31 градуса.

 © БГНЕС
Заради предстоящите интензивни превалявания, хидролозите в Национален институт по метеорология и хидрология оповестиха заплаха от поройни наводнения в идващите 48 часа. По-високото равнище " паника " е в действие за горните течения на река Осъм в Северна България и река Тунджа в региона на язовир " Копринка ". Под наблюдаване са още река Владайска от водосбора на Искър и река Ерма в Западна България.

В идващите дни страната ни ще попадне в обширна зона с несигурно време. Очакваме превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Явленията ще са по-интензивни в централните и западните региони, а условия за обилни количества превалявания ще има в петък. Капризното пролетно време ще се задържи доникъде на идната седмица. С нахлуването на по-хладен въздух дневните температури ще паднат с няколко градуса, само че ще се задържат към 23-24 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР