До няколко седмици ще е ясно дали има шанс да

...
До няколко седмици ще е ясно дали има шанс да
Коментари Харесай

Николай Денков: До няколко седмици ще е ясно дали ще има правителство

До няколко седмици ще е ясно дали има късмет да се сформира държавно управление с втория мандат. Това съобщи Николай Денков, който е номиниран от " Продължаваме промяната " за министър председател.

Съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че ще вършат държавно управление на малцинството, а не коалиция. Те не чакат поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ще предложат кабинет единствено в случай че е ясно, че политиките, които оферират, ще бъдат подкрепени.

Денков съобщи, че е приел номинацията с концепцията да потърси единодушие за най-важните тематики за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание.

" Започваме диалози с всички политически сили, концепцията е да забележим какво може да ни сплоти. Утре ще изпратя писмо с покана до всички парламентарно показани сили за обща среща, тъй като считаме, че полемиките би трябвало да бъдат извършени с всички сътрудници, които биха подкрепили тези цели. Задачата е извънредно сложна, само че се отнасяме към нея безусловно отговорно ", сподели Денков.

Според Василев има късмет мандатът да бъде осъществен.

" Но в случай че ни питате дали този късмет е огромен, той е най-малко с една партия по-голям в сравнение с първия мандат ", добави той.

Очаквайте детайлности!
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР