До няколко месеца се очаква застраховката „Гражданска отговорност” за провинилите

...
До няколко месеца се очаква застраховката „Гражданска отговорност” за провинилите
Коментари Харесай

Застраховката „Гражданска отговорност” поскъпва според поведението на пътя

До няколко месеца се чака застраховката „ Гражданска отговорност” за провинилите се водачи да нарастне фрапантно. По информация на bTV формулата, съгласно която ще се пресмята кой какъв брой да заплаща, ще включва държанието ни на пътя за година обратно.

Очаква се водачите с най-лоша история да заплащат 200% повече от междинната стойност на застраховката сега, което значи съвсем 600 лв., а за тези, които нямат нарушавания, полицата да е на половина.

Според застрахователите това е единственият метод да не се стига до общо повишаване на полицата. Тъй като у нас този вид застраховка е обвързвана с автомобила, а не с водача, притежателите ще би трябвало да внимават на кого дават колата си. Консултанти, наети от Комисията за финансов контрол, към момента изготвят формулата за новата “Гражданска отговорност”.

„ В момента „ Гражданската отговорност” се подписва на автомобил, не на индивида. Здравият разсъдък сочи, че „ бонус малус” би трябвало да е обвързван с колата. Според това какво е правено с тази кола и какво се е случило с нея, надлежно ще бъде повлияна и наградата по застраховката”, обясни Светла Несторова, ръководител на Асоциацията на застрахователите.

„ Ако желаете застраховката да е евтина и в случай че я плащате вие, би следвало да внимавате кой кара колата”, уточни тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР