До няколко години руските въоръжени сили ще започнат да получават

...
До няколко години руските въоръжени сили ще започнат да получават
Коментари Харесай

Путин: Руските войски - скоро с нови ядрени оръжия

До няколко години съветските въоръжени сили ще стартират да получават нови нуклеарни оръжия, заяви в петък президентът Владимир Путин, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

През 2020 година се чака армията да бъде снабдена с съветски стратегически ракетни комплекси от пето потомство, изстрелващи междуконтинентални балистични ракети " Сармат ".

А още следващата година ще стартират доставките на ракетни комплекси " Авангард " с хиперзвукови междуконтинентални ракети. Продължават тестванията и на други перспективни комплекси за съветските стратегически сили, уточни Путин на заседание с управленията на министерството на защитата и на предприятия от отбранително-промишления комплекс.

" Сармат " употребява тежки междуконтинентални ракети с течно гориво, изстрелвани от шахти. А комплексите " Авангард " се чака да бъдат признати на въоръжение в Русия вместо остаряващите мобилни ракетни комплекси " Топол-М ", припомня " Комерсант ".

Ракетите с твърдо гориво, изстрелвани от " Авангард ", могат да доставят бойни глави на разстояние от 2000 до 6000 км. Това е един от мотивите Съединени американски щати да упрекват Русия, че нарушава контракта за очистване на ракетите със междинен и по-малък обхват от 1987 година, предусещащ всички ракети с обхват под 5000 км, способни да носят нуклеарен заряд, да бъдат унищожени. Кремъл обаче редовно отхвърля да нарушава този контракт, отбелязва изданието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР