До няколко дни започва санитарно почистване на части от парк

...
До няколко дни започва санитарно почистване на части от парк
Коментари Харесай

Разчистват парк “Лаута“ в Пловдив

До няколко дни стартира санитарно разчистване на части от парк “Лаута ” от изсъхнала и пречупена растителност. За това се схванаха по време на работна среща кметът на “Тракия ” Костадин Димитров и и.д. шеф на Оперативна програма „ Градини и паркове ” инж. Георги Николаев.
“Поддържането на парка изисква всекидневни старания. В резултат на поредните ни дейности успяхме да изградим доста атракции като зоната с барбекютата, беседки, спортни площадки, въжената пирамида и други “, съобщи кметът на най-младия пловдивски регион Костадин Димитров. Той напомни, че от рисково и запуснато място единствено преди броени години, днес  “Лаута ” е желан освен за разходки, отдих и спорт, само че и за разнообразни спортни и културни начинания.  В парка бе построена и най-голямата за Пловдив детска площадка с неповторима въжена линия и доста други уреди за разнообразни възрастови групи.
Площта на “Лаута ” е над 400 декара, като през последните години паркът беше уголемен с още съвсем 80 декара . Засадени бяха повече от 2100 дръвчета от разнообразни типове, построена бе поливна система, алея и осветяване.  От дървесните типове в парка доминират широколистните, като най-разпространени от тях са Бяла акация, Летен дъб, Обикновения явен, Бялата бреза, Обикновения явор. Срещат се и единични екземпляри от Плачеща върба, Конски кестен, Китайски мехурник, Чинар, Бял бор. Ниските растителни типове, които виреят на територията на парка са горска Детелина, Глухарче, Здравец, Бръшлян. Гълъби от вида Гривяк, катерици и кълвачи са типичните представители на фауната в региона. Със съдействието на районната администрация на квартал Тракия, през 2014 година се доставят фазани, които са най-новите жители на парка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР