До няколко дни, за поддържане на чистотата на улиците в

...
До няколко дни, за поддържане на чистотата на улиците в
Коментари Харесай

Машина мете улиците в Любимец

До няколко дни, за поддържане на чистотата на улиците в Община Любимец ще се употребява мотометачна машина. Специализираният автомобил е марка Bucher, модел Секретен сътрудник 5000 и ще подкрепя работата на активност „ Чистота и благоустройство “ към администрацията. Автомобилът е закупен с отчисленията, които получава общината при депонирането на битовите боклуци в Регионално хранилище - Харманли. Средствата за закупуването му са отпуснати с позволение на Регионална инспекция за опазване на околната среда, след решение на Управителния съвет за употреба на депото.

Новата облага е многофункционална: употребява се за метене, миене и събиране на листа. За задачата разполага с три четки, които да събират боклуци и пясък от улиците; дюзи, които впръскват вода и вакуумна система, която засмуква листата и ги складира в бункер с съдържимост 4 куб.м. По този метод се покачва чистотата на атмосферния въздух посредством понижаване количеството на фини прахови частици.

Машината е предопределена за разчистване на улици в града и останалите обитаеми места от общината, а въвеждането й в употреба ще обезпечи по-бързо и качествено разчистване на публичните пространства.

Наред с мотометачната машина, общината закупи и товаро-пътнически автомобил Фолксваген Крафтер. Микробусът разполага с 6 седящи места и поделение за товари, и с него ще се транспортират чиновници от чистотата, дружно с нужната техника до съответните места.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР