До няколко дни ще са ясни резултатите от разпоредената от

...
До няколко дни ще са ясни резултатите от разпоредената от
Коментари Харесай

Зам.-министърът Георг Георгиев бе разпитан за служебния паспорт на Божков

До няколко дни ще са ясни резултатите от разпоредената от външния министър Екатерина Захариева инспекция на издадените през последните 10 години дипломатически и служебни паспорти. Това сподели нейният заместител Георг Георгиев, който беше на разпит в профилираната прокуратурата поради информацията, че със служебни паспорти са разполагали намиращите се в Обединените арабски емирства предприемачи Васил Божков и Георги Попов.

От думите на Георгиев стана ясно, че Божков е със длъжностен паспорт от 2011 година в качеството му на представител на национална спортна организация.

Документите и на Божков, и на Георги Попов са анулирани по самодейност на външното министерство, сподели Георг Георгиев:

„ В момента, в който се е случило това издаване, тези хора не са били обект на законово гонене, на обвиняване или на каквото и да е. Всеки работещ в изискванията на институция, която е написана по разпоредба, има право на подобен паспорт, това не е дипломатически паспорт, наблягам, никакви спомагателни удобства не получавате с помощта на подобен паспорт “.

По неофициална информация преди Георг Георгиев, на разпит в спецпрокуратурата са били министрите на външните работи и на спорта Екатерина Захариева и Красен Кралев. От спортното министерство опровергаха тази информация.

Малко откакто се разбра, че зам.-министър Георгиев е на разпит, Министерство на външните работи заяви, че по заповед на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева комисия на Инспектората на Министерство на външните работи ще извърши инспекция на всички издадени дипломатически и служебни паспорти през последните 10 години.

Комисията ще би трябвало да откри техния брой, основанията за тяхното издаване, както и да направи рекомендации за смяна на настоящата нормативна уредба при положение на нужда.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР