До няколко дни лабораторията във варненската университетска болница Св. Марина

...
До няколко дни лабораторията във варненската университетска болница Св. Марина
Коментари Харесай

До дни лаборатория във Варна ще прави тестове за коронавируса

До няколко дни лабораторията във варненската университетска болница " Св. Марина " ще може да прави проби за ковид, сподели през днешния ден шефът на РЗИ в крайморския град Дочка Михайлова, след съвещанието на Медицинския съвет към регионалния шеф. В срещата участваха представители на здравните институции, на лечебни заведения, на локалната власт, на Министерство на вътрешните работи.

Михайлова добави, че Инфекциозната болница във Варна разполага с 33 кревати, като броят им може да бъде повишен до 52. При потребност пациенти може да поема и онкоболницата в града, която е на изолирано място и разполага с респираторни апарати, предава Българска телеграфна агенция.

От 2 февруари до през днешния ден в Инфекциозната болница са приети в болница 16 души, добави Михайлова. По думите й, за половината от тях към този момент е потвърдено, че не са носители на ковид, а резултатите от проучванията на останалите ще станат известни на следващия ден.

Директорите на учебните заведения би трябвало да засилят хигиеничните ограничения в образователните заведения, добави регионалният шеф Стоян Пасев. По думите му, рекомендациите ще бъдат показани и на кметовете на общини в района, които също би трябвало да наблюдават дали се извършват превантивните ограничения против болестта.

Пасев заяви още, че самодейностите за отбелязването на националния празник - 3 март, навън ще протекат както са планувани. Препоръката на специалистите от съвета е да се заобикалят събиранията в затворени пространства. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР