До неотдавна руският президент Владимир Путин лично присъстваше на всяко

...
До неотдавна руският президент Владимир Путин лично присъстваше на всяко
Коментари Харесай

Путин от Москва: Това е изключително важно за Русия

До наскоро съветският президент Владимир Путин персонално присъстваше на всяко по-важно събитие в Русия, само че в този момент доста рядко може да бъде забелязан да напуща Москва.

И през днешния ден Путин не отиде церемонията в Санкт Петербург по спускането на вода на съветския атомен ледоразбивач " Якутия " и издигането на държавния байрак над ледоразбивача от същия клас " Урал ".

Държавният глава взе участие в събитието, макар значимостта му, посредством видеовръзка.



Двата нови кораба са гордостта на съветския Северен флот. Универсалните атомни ледоразбивачи са издигнати в Балтийския цех по поръчка на съветската нуклеарна организация " Росатом " и са най-големите и най-мощни в света.

Проектът планува основаването на общо пет такива плавателни съда.

От тях ледоразбивачите " Арктика " и " Сибир " към този момент са в състава на флота на Русия. А строителството на петия транспортен съд " Чукотка " продължава.

От резиденцията си в Ново Огарьово край Москва президентът Путин поздрави хората, които са постигнали такива значими резултати в развиването на флота на Русия и в създаването на Северния морски път.



По думите му смисъла на този път през Арктика ще нараства неведнъж, а развиването на северните територии на Русия ще обезпечи значително бъдещето на цялата страна.

" Развитието на този маршрут, изключително поради изменящия се климат, е извънредно значимо за нашата страна още в този момент, а в близка вероятност това значение ще се усили неведнъж ", сподели Путин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР